Viis põhjust – miks peaksid hakkama kandma just puidust käekella

5 põhjust - miks peaksid kandma puidust käekella

Artikli autor:
Monika Teller

Olenemata sellest, kas oled aksessuaaride igapäevane kandja või kasutad neid harva, on puidust tarvikute populaarsus tõusuteel. Kikilipsud, kaelakeed, kõrvarõngad, päikeseprillid on vaid mõned näited. Aga kõige levinum ja tuttavam? Kindlasti puidust kellad.

Siin on mõned peamised põhjused, miks võiksid juba täna alustada puidust käekella kandmist.

Puit on keskkonnasõbralik

Üks suurimaid muresid, millega täna silmitsi seisame, on praegune keskkonnakriis. Kliimamuutused toimuvad kiiresti meie silme all ja sellel on katastroofilised tagajärjed – nii praegu kui ka tulevikus. Selle peatamine või isegi aeglustamine praegusel hetkel on uskumatult keeruline. Puidust kella kandmine metallist kella asemel võib olla üks lihtsamaid muudatusi. Kuna puittooted viivad atmosfäärist süsinikku välja ja on äärmiselt energiasäästlikud ning vähese süsinikujalajäljega, on need kindlasti keskkonnasõbralikumad. Samuti on enamik puidust käekellasid (ka meie tootevalikus siin e-poes) valmistatud pigem taaskasutatud puidust, seega on need ka jätkusuutlikud.

Puidust Käekell Bobo Bird KK38

Puidust kellad räägivad meile oma loo

Puidust kellad räägivad oma lugu kuna need on valmistatud looduslikust materjalist. Ükski puutükk pole sarnane teisega ja seega pole ka olemas kahte ühesugust puidust käekella. Igal kellal on teisest veidi erinev energia, kuju, värv ja struktuur. Lisaks vananevad puidust kellad erinevalt metallist kelladest. Kui metallkellad aja jooksul roostetavad ja tuhmuvad, muutub puit hoopis siledamaks, läikivamaks ja palju kandja jaoks veel väärtuslikumaks. Aja jooksul muudavad sinu nahk, hõõrdumine, keskkond ja kõik muu selle kauni puidust kella sulle armsaks ja seovad sellega sinu mälestused.

Nad sobituvad kõigega

Puidust kellad on suurepärased mitte ainult nende praktilisuse osas, vaid ka sobivuse osas. Üks peamisi põhjuseid, miks võiksid seda kanda, on see, et tegemist on  loodusliku ajanäitajaga ja see sobib kandmiseks pea kõigega sinu garderoobist. Puidust kella saab hõlpsasti kanda riiete all ja ka paljal käsivarrel, kuna see näeb kontoris täpselt sama laitmatu välja kui kodus diivanil pikutades. Samuti leiab puidust kellasid igas suuruses, kujus ja stiilis. 

Puidust kellad on moest-ees

Vaatamata oma kasvavale ühtsusele ja mainele on puidust kellad endiselt suhteliselt uudsed. Kui näed seda randmel, võib peaaegu et garanteerida, et omanik teab stiilist üht-teist. Puidust kellad on oma olemuselt suurepärase välimusega aksessuaarid. Need on ainulaadsed, kuid alahinnatud, mitmekülgsed, kuid silmatorkavad ning ühtaegu karmid ja keerukad. Puidust kellad balansseerivad noateral, nagu iga suurepärane stiil teeb, ja on tõenäoline, et need jäävad püsima sinna veel aastateks. See muudab nad mitte ainult suurepäraseks põhitooteks praegu, vaid ka suurepäraseks investeeringuks tulevikus.

Nad nõuavad vähe hooldust

Kas oled kunagi saanud endale ehte ja mõistnud, et selle eest hoolitsemine on täielik piin? Kui jah, siis tõenäoliselt sa seda enam ei kanna. Trendikus on teatud mugavuse tase, mida soovime enamikul päevadel ka kella kandes. Ka puidust kellad on trendikus, kuid nad vajavad väga vähe hooldust, et saaksid tunda end kõige paremini. Olulisim asi on hoida puidust kella eemal veest ja otsesest päikesevalgusest – millega enamikul meist ei tekiks Eestis tõenäoliselt probleeme. Peale selle hoia kella karbis, kui see pole randmel. Lihtne, eks?

Lisa kommentaar